Rotfyllning

Rotfyllning - Din väg till en sund och frisk tand.

Domkyrkan
031-13 51 29
domkyrkan@tandfokus.se
Grönsakstorget
031-13 86 51
goteborg@tandfokus.se
Nol
0303-74 01 67
nol@tandfokus.se
Våghustorget
019-12 83 53
vaghustorget@tandfokus.se
Se vad våra kunder säger om oss!

På Tandfokus förstår vi hur viktigt det är med hälsosamma och starka tänder. När tandens inre, pulpan, blir infekterad eller inflammerad, är rotfyllning en effektiv lösning för att rädda tanden och ge dig ditt vackra leende tillbaka.

Varför Rotfyllning?

Rotfyllning behövs för att bevara en tand när den inre delen av tanden blir skadad på grund av karies, djupa fyllningar eller skador på tanden. Vår uppgift är att noggrant ta bort den skadade pulpan, rengöra tandens inre och fylla den med ett säkert och hållbart material, oftast guttaperka i kombination med sealer.

Behandlingsprocessen
Förberedelse: Innan rotbehandlingen startar rengör tandläkaren det drabbade området och tar bort eventuell karies och gamla fyllningar. Vi använder en speciell gummiduk, känd som kofferdam, för att säkerställa en ren miljö runt tanden samt förhindra blod och saliv från att komma in och riskera att kontaminera området.

Bedövning: Vi prioriterar alltid din komfort. Beroende på tandens skick administreras lämplig mängd bedövning för att säkerställa en smärtfri upplevelse under hela processen.

Behandlingsfas: Efter att bedövningen har tagit effekt, avlägsnas den skadade pulpan. Tandläkaren rengör därefter området med specialfilar, manuellt eller med ett roterande instrument. När rengöringen är klar fylls tandens inre med guttaperka, som är ett naturligt gummi, och ett speciellt rotkanalcement (sealer) för att säkerställa att inga bakterier kan komma in i tanden igen.

Avslutning: När rotfyllningen är klar, placeras en permanent fyllning eller en krona på tanden, för att återställa dess styrka och funktion.

Efter behandlingen: Det kan förekomma lätt värk efter behandlingen, men detta lindras oftast med vanliga värktabletter. Vi rekommenderar ett uppföljningsbesök för att säkerställa att allt är som det ska och att din tand återhämtar sig väl.

Välj Tandfokus för din rotfyllning
Vi på Tandfokus förstår vikten av att ha en erfaren och kunnig tandläkare för denna typ av behandling. Vår expertis inom området säkerställer att du får bästa möjliga vård. Välj oss för en trygg och effektiv rotfyllning.

Genom att klicka på "Godkänn" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användningen av webbplatsen och assistera i våra marknadsföringsinsatser. För att läsa mer om vår cookie-policy, klicka här.