Tandfokus – Din specialist på Tandimplantat

Tandimplantat är en bra lösning om du vill ersätta en eller flera tänder. Implantat hjälper dig att få tillbaka tuggförmågan, ditt leende och självförtroende. Vi på Tandfokus har många års erfarenhet av tandimplantat och hjälper dig att sätta i implantaten på ett säkert sätt.

Domkyrkan
031-13 51 29
domkyrkan@tandfokus.se
Grönsakstorget
031-13 86 51
goteborg@tandfokus.se
Nol
0303-74 01 67
nol@tandfokus.se
Våghustorget
019-12 83 53
vaghustorget@tandfokus.se
Se vad våra kunder säger om oss!

Tandimplantat är en bra lösning om du vill ersätta en eller flera tänder. Implantat hjälper dig att få tillbaka tuggförmågan, ditt leende och självförtroende. Vi på Tandfokus har många års erfarenhet av tandimplantat och hjälper dig att sätta i implantaten på ett säkert sätt.

Boka en kostnadsfri konsultation

På Tandfokus jobbar legitimerade, skickliga och erfarna tandläkare och specialister. Vi utgår från varje patients unika förutsättningar, vilket gör att vi kan erbjuda de bästa lösningarna för just dina tänder. Patientsäkerhet är mycket viktigt för oss och därför kan du känna dig trygg när du får en implantatbehandling hos oss.

Innan vi påbörjar en behandling genomför vi alltid en kostnadsfri konsultation för att säkerställa att patienten har de rätta förutsättningarna för behandlingen. Konsultationen sker utan förpliktelser. Syftet med konsultationen är bland annat:

  • Du får möjlighet att ställa alla dina frågor till en tandläkare med särskild utbildning i ämnet.
  • Diskutera dina önskemål.
  • Utvärdera om tandimplantat är den bästa lösningen för dig.

Boka en konsultation här.

Garantier på tandimplantat

Vi på Tandfokus är stolta över att kunna erbjuda tandvård och service av högsta kvalitet i en trygg miljö. Vi genomför säkra behandlingar och strävar alltid efter långsiktiga och hållbara resultat. Därför erbjuder vi alltid garantier på tandimplantat som genomförs av oss. Kontakta oss för att veta mer om garantierna på tandimplantat.

Vanliga frågor

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat är en metallskruv i titan som opereras in i käkbenet. Implantatet fungerar som en konstgjord tandrot på vilken en eller flera tandkronor kan fästas. Till skillnad från löstagbara proteser och bryggor sitter tandimplantatet fast i käkbenet, vilket gör att det inte lossnar. Det förbättrar tuggförmågan samtidigt som implantatet blir en del av den naturliga tandraden.

Läs mer om tandimplantat här.

Hur går implantatbehandlingen till?

Implantatbehandlingen utförs i två steg – en kirurgisk och en protetisk. Under den kirurgiska delen opereras titanskruven in i käkbenet. Under den protetiska delen fäster tandläkaren tandkronan på implantatet. Innan behandlingen påbörjas görs en konsultation och en förbehandling.

Läs mer om behandlingen här.

Hur mycket kostar ett tandimplantat?

Kostnaden för tandimplantatet beror på olika faktorer, bland annat valet av krona, vilken tand som ska ersättas och hur omfattande behandlingen är. Försäkringskassan bekostar vanligtvis delar av behandlingen genom högkostnadsskyddet.

Läs mer kostnaden för tandimplantat.

Finns det risk för komplikationer?

Generellt är det låg risk för komplikationer vid tandimplantat om behandlingen utförs av en erfaren tandläkare som är specialiserad på tandimplantat. Vänd dig alltid till en seriös tandläkare för den här typen av behandling. Även patientens unika förutsättningar och munhälsa avgör risknivån för ingreppet och därför bör alltid en konsultation genomföras innan behandlingen.

Läs mer om riskerna här.

Genom att klicka på "Godkänn" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användningen av webbplatsen och assistera i våra marknadsföringsinsatser. För att läsa mer om vår cookie-policy, klicka här.