Tandreglering med Invisalign (Osynlig tandställning)

Osynlig tandställning innebär att sneda tänder kan korrigeras med hjälp av utbytbara tandskenor i plast.

Domkyrkan
031-13 51 29
domkyrkan@tandfokus.se
Grönsakstorget
031-13 86 51
goteborg@tandfokus.se
Nol
0303-74 01 67
nol@tandfokus.se
Våghustorget
019-12 83 53
vaghustorget@tandfokus.se
Se vad våra kunder säger om oss!

Hur går en behandling med osynlig tandställning till?

Behandlingen inleds med ett första besök hos tandläkaren för att göra en bedömning om fallet är lämpligt att behandlas med osynlig tandställning. Tänderna fotas och scannas av tandläkaren. Efter någon vecka fås en datoranimering med det förväntade slutresultatet. Detta gås igenom tillsammans med patienten. Önskar patienten gå vidare framställs skenorna och behandlingen kan börja. Skenorna används dygnet runt förutom vid måltid och tandborstning. En behandling tar vanligtvis 3-12 månader och innefattar flera byten av skenor och regelbundna kontroller hos tandläkaren. När behandlingen är avslutad måste tänderna stabiliseras så de inte återgår till sitt ursprungliga läge.

Metoden går till så att tänderna flyttas varsamt med specialanpassade genomskinliga tunna skenor. Du byter skena varannan vecka och kommer på kontroll var 4-6:e vecka. Beroende på hur mycket dina tänder behöver flyttas varierar även antalet skenor som används.

Behandlingen

Innan skenorna beställs kommer vi tillsammans titta på en 3D-simulering av dina tänder och hur det beräknade slutresultatet kommer att se ut. Då har vi möjlighet att ytterligare justera om det är något som inte känns bra, innan vi startar behandlingen.

De första skenorna du får skiljer sig endast lite från hur dina tänder står idag, sedan byter du till nästa skena som skiljer sig lite från den första och så fortsätter det tills tänderna förflyttat sig mot det beräknade slutläget. Skenorna är avtagbara och du tar ut dem när du äter och borstar tänderna, men kan även ta ut dem till exempel inför ett viktigt möte eller tillställning du ska på. För att få det resultat du vill ha, är det viktigt att skenorna används så mycket som möjligt under dygnet.

Efter behandling

Tänder vill gärna återgå till sin ursprungsposition och det är därför viktigt att tänderna fixeras efter avsliutad behandling. Detta görs vanligtvis genom antingen en tråd som fästs på baksidan av tänderna eller en skena (essix) som används nattetid. En kombination av båda två rekommenderas ofta för att säkerställa ett stabilt resultat.

Kan vi hjälpa dig?

Förutom av rent estetiska skäl, så är raka tänder en fördel för dig eftersom de är lättare att rengöra. Många bettfel och skönhetsfel kan korrigeras med Invisalign. Kontakta oss för ett första möte och bedömning så kan vi säga om denna behandling passar dig.

Vad kostar det?

Priset kan variera beroende på vilket bettfel du vill korrigera. Boka ett första möte så informerar vi om vad det skulle kosta för just dig att göra behandlingen hos oss.

Läs mer om Invisalign.

Genom att klicka på "Godkänn" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användningen av webbplatsen och assistera i våra marknadsföringsinsatser. För att läsa mer om vår cookie-policy, klicka här.