Bettskenor

Bettskenor: Skydda ditt leende med omsorg.

Grönsakstorget
031-13 86 51
goteborg@tandfokus.se
Nol
0303-74 01 67
nol@tandfokus.se
Domkyrkan
031-13 51 29
domkyrkan@tandfokus.se
Se vad våra kunder säger om oss!

På Tandfokus tror vi på att förebygga problem innan de uppstår. En behandling med bettskena hos oss säkerställer att ditt bett är balanserat, vilket skyddar dina tänder och förhindrar ytterligare komplikationer.

Varför välja bettskena?

Bettskenor är inte bara för dem som vet att de gnisslar eller pressar sina tänder. De fungerar som en skyddande barriär, inte bara för att minska risken för slitage, utan också för att hjälpa käkleder och tuggmuskler att slappna av. Om du vaknar med käk- eller ansiktssmärta kan en bettskena vara lösningen du letar efter.

Fördelar med bettskena:
- Skyddar mot snabb nedslitning: Slitage kan leda till frakturer av tänder och tandrestaurationer. Bettskenan agerar som en stötdämpare, vilket minskar denna risk avsevärt.
- Minskad muskelspänning: En bettskena kan hjälpa till att avlasta tuggmuskulaturen, vilket underlättar för spända muskler att vila och återhämta sig.

Anpassad för dig
På Tandfokus är varje bettskena skräddarsydd för dig. Med ditt unika bett och tandstruktur i åtanke skapar vi en skena som sitter bekvämt och ger optimalt skydd. Det kan krävas flera besök för att säkerställa att skenan passar perfekt, men vårt mål är att du med tiden vänjer dig och blir nöjd med din nya skena.

Materialval:
- Genomskinlig hårdplast: Den mest populära typen av bettskena. Utformas som regel med en inbyggd upphöjd bitvall, vilket förenklar avslappning av tuggmuskulaturen. Perfekt för nattbruk.
- Mjukare plast: För dem som behöver extra komfort eller har svårt att anpassa sig till en hård bettskena.

När ska du överväga en bettskena?
Om du upplever något av följande kan det vara dags att överväga en bettskena:
- Oförklarad käk- eller ansiktssmärta
- Slitage på tänderna utan tydlig anledning
- Tandläkaren upptäcker tecken på tandgnissling eller pressning under en rutinmässig kontroll.
Kom in för en konsultation idag och upptäck hur en bettskena från Tandfokus kan förbättra din livskvalitet och skydda ditt leende för framtiden.