Dra ut en visdomstand

Skydda din munhälsa med precision.

Grönsakstorget
031-13 86 51
goteborg@tandfokus.se
Nol
0303-74 01 67
nol@tandfokus.se
Domkyrkan
031-13 51 29
domkyrkan@tandfokus.se
Se vad våra kunder säger om oss!

På Tandfokus förstår vi vikten av att hålla ditt leende komplett. Men ibland är det bästa beslutet för din munhälsa att extrahera (dra ut) en besvärlig visdomstand. Med vår expertis ser vi till att du får den bästa möjliga vården.

När är det dags att överväga en extraktion av visdomstand?

När är det dags att överväga en extraktion av visdomstand?

Visdomständerna är de sista tänderna som växer ut och därför har de ofta svårt att hitta plats i munnen. När en visdomstand inte kommer fram ordentligt eller orsakar andra komplikationer kan det bli nödvändigt att överväga en extraktion (utdragning).

Vanliga skäl för extraktion:
- Återkommande obehag eller smärta orsakad av visdomstanden.
- Skador på intilliggande tänder eller risk för sådana.
- Tandköttscystor eller infektioner kring visdomstanden.
- Utveckling av parodontit mellan visdomstanden och den intilliggande tanden.

Extraktionsprocessen
För oss på Tandfokus är varje patients välbefinnande av största vikt. Innan något ingrepp genomförs ser vi till att göra en noggrann undersökning och ta röntgenbilder för att bestämma den bästa handlingsplanen för din unika situation.

Hur det går till:
Enkel extraktion: Om tanden har vuxit ut tillräckligt för att tandläkaren ska kunna få ett grepp om den, kan den ofta dras ut med en tång.
Kirurgiskt ingrepp: För tänder som är delvis eller helt dolda under tandköttet kan en mer omfattande operation vara nödvändig.

Efter extraktionen
Det är normalt att uppleva obehag och värk efter ingreppet. Vi rekommenderar att man undviker att äta eller dricka tills bedövningen avtagit. Vid fortsatt värk, är det möjligt att ta smärtstillande medel enligt tandläkarens rekommendation.

Vad kostar en visdomstandsextraktion?
Kostnaden för att ta ut en visdomstand kan variera beroende på ingreppets komplexitet. Vänligen kontakta någon av våra Tandfokus-kliniker för en skräddarsydd uppskattning.
Låt oss ta hand om ditt leende. Med Tandfokus kan du vara säker på att ditt beslut att extrahera en visdomstand är välgrundat och att du är i trygga händer. Kom in för en konsultation idag.