Krona/Tandkrona

Tandfokus – Din destination för skräddarsydda tandkronor

Grönsakstorget
031-13 86 51
goteborg@tandfokus.se
Nol
0303-74 01 67
nol@tandfokus.se
Domkyrkan
031-13 51 29
domkyrkan@tandfokus.se
Se vad våra kunder säger om oss!

Hos Tandfokus är din munhälsa vår prioritet. Med vårt engagemang för precision och kvalitet erbjuder vi tandkronor som inte bara återställer funktionen utan också skönheten i ditt leende.

Allt du behöver veta om tandkronor


Vad är en tandkrona?
En tandkrona fungerar som en sköld för en skadad eller nedsliten tand, genom att effektivt omsluta och skydda den ursprungliga tandstrukturen. Den tjänar som en hållbar ersättning och erbjuder styrka, estetik och långsiktig hållbarhet, vilket gör den till ett förstahandsval för optimal restauration av skadade tänder.

Materialval
Tandkronor kan tillverkas av flera olika material, inklusive kobolt-krom, titan, guld, zirkonia och Litiumdisilikat. På Tandfokus tenderar vi att förespråka helkeramiska kronor, eftersom dessa material är kända för sin biokompatibilitet och goda estetik i kombination med god hållbarhet.

Kronans tillämpningar
Tandstödd krona: Denna typ av krona fästs direkt på din befintliga tand efter nödvändiga förbehandlingar, som eventuell rotfyllning och slipning (preparation) av tanden.
Stiftkrona: Om den befintliga tandstrukturen är otillräcklig, kan ett stift eller en pelare införas i tandroten för att ge nödvändigt stöd åt kronan.
Implantatstödd krona: En ideal lösning när den ursprungliga tanden inte kan räddas. Denna typ av krona stöds av ett tandimplantat istället för den naturliga tanden.

Den senaste tekniken för din bekvämlighet
På Tandfokus går vi ett steg längre för din komfort. Vi använder nu digitala avtryck, vilket innebär en snabbare, mer exakt och behagligare process för dig. För de som tidigare haft problem med traditionella avtrycksmetoder, är digital avtryckstagning en revolutionerande förändring.

Fördelar med Tandfokus tandkronor
- Möjlighet att bevara en skadad tand.
- Längre hållbarhet jämfört med traditionella fyllningar.
- Estetiskt tilltalande resultat.
- Minskar risken för frakturer på rotfyllda tänder.

Investering i ditt leende
Kostnaden för en tandkrona hos Tandfokus varierar mellan beroende på behandlingens komplexitet och det valda materialet. Det är viktigt att notera att Försäkringskassan kan täcka en betydande del av dessa kostnader.

Ditt leende är din mest värdefulla tillgång
Hos Tandfokus förbinder vi oss till att ge dig den bästa vård och behandling som är  möjlig. Boka en tid med oss idag och låt oss hjälpa dig återskapa skönheten i ditt leende med våra toppmoderna tandkronor.