Tandlagningar

Tandlagning på Tandfokus: Expertis, Kvalitet & Komfort

Grönsakstorget
031-13 86 51
goteborg@tandfokus.se
Nol
0303-74 01 67
nol@tandfokus.se
Domkyrkan
031-13 51 29
domkyrkan@tandfokus.se
Se vad våra kunder säger om oss!

På Tandfokus förstår vi hur viktig varje tand är för ditt totala välbefinnande och din självkänsla. När det uppstår problem som karies eller en trasig fyllning, erbjuder vi toppklassig vård och de bästa behandlingsalternativen.

Varför kan en tand behöva lagas?


Tänder kan drabbas av olika problem, inklusive:
- Kariesangrepp: Denna vanliga orsak till tandproblem uppstår när bakterier penetrerar tandens yttre skikt. Utan behandling kan detta leda till intensiv smärta och potentiellt allvarliga komplikationer.
- Skadade eller förlorade fyllningar: Med tiden kan tidigare fyllningar lossna eller skadas, vilket kan leda till känslighet eller smärta när du äter och dricker.

Vår behandlingsprocess
- Förberedelse & Konsultation: Varje behandling börjar med en noggrann undersökning och röntgenbilder, om nödvändigt, för att bedöma skadans omfattning och lämplig behandling.
- Bedövning?: För din komfort kan du välja att ha lokalbedövning. Denna bedövning hjälper till att säkerställa att behandlingen är så smärtfri som möjligt.
- Rengöring & Behandling: Med precision borrar våra tandläkare bort eventuell skadad tandvävnad eller gamla fyllningsmaterial.
- Fyllning med Komposit: Efter att tanden har behandlats används ett högkvalitativt, tandfärgat kompositmaterial för att fylla utrymmet och återställa tandens form och funktion.
- Polering & Avslutning: När fyllningen är på plats arbetar våra tandläkare för att polera ytan till perfektion. Detta ger inte bara en naturlig känsla men också en estetiskt tilltalande finish.

Efter din behandling
- Om du valde att ha bedövning kan du uppleva känselbortfall i några timmar efter avslutad behandling. Det är bäst att vänta tills bedövningen har lagt sig innan du äter.
- Mild känslighet eller ilning kan förekomma efter behandlingen, särskilt om kariesangreppet var djupt. Om besvären inte avtar inom några veckor eller om du upplever akut smärta, kontakta oss omedelbart.
- För att stärka och skydda din nyligen lagade tand rekommenderar vi regelbunden sköljning med 0,2% NaF-fluorlösning. Detta hjälper tanden att återhämta sig snabbare och kan förhindra eventuella komplikationer.

På Tandfokus strävar vi efter att ge dig en trygg och positiv upplevelse. Med vårt team av erfarna tandläkare kan du lita på att ditt leende är i de bästa händerna.