Stifttand

Stifttand: En säker metod för att bevara ditt leende

Grönsakstorget
031-13 86 51
goteborg@tandfokus.se
Nol
0303-74 01 67
nol@tandfokus.se
Domkyrkan
031-13 51 29
domkyrkan@tandfokus.se
Se vad våra kunder säger om oss!

På Tandfokus tror vi på att erbjuda den bästa möjliga lösningen för varje leende. Stifttand är en avancerad metod vi använder för att återställa och förstärka skadade tänder, så att ditt leende förblir strålande och funktionellt.

Vad innebär en stifttand?
En stifttand är inte bara en lösning, utan ett konstverk inom tandvårdens protetik. När en tand är skadad men roten fortfarande är stabil, kan en stifttand vara det optimala valet. Genom att fästa ett stift i den befintliga tandroten, kan vi sedan placera en skräddarsydd krona ovanpå. Denna konstruktion säkerställer att tanden inte bara ser naturlig ut, utan även fungerar som den ska.


När är en stifttand lämplig?
Stifttänder är idealiska när omfattande karies, skador eller frakturer gör det svårt att använda en traditionell fyllning eller krona. Om tandens kärnstruktur fortfarande är intakt, kan en stifttand hjälpa till att bevara och stärka tanden.


Behandlingsprocessen med stifttand på Tandfokus:
- Grundlig undersökning: Ditt besök börjar med en omfattande undersökning av den berörda tanden. Våra tandläkare kommer även att undersöka käkbenet och ta nödvändiga röntgenbilder.
- Förberedelse: Om stifttand bedöms vara rätt åtgärd, kommer skadad vävnad att tas bort och rotkanalen formas för att göra plats för stiftet.
- Stiftets placering: Ett precisionstillverkat stift placeras i rotkanalen och cementeras säkert på plats.
- Anpassad krona: Vi tillverkar en konstgjord krona som är perfekt anpassad till ditt stift och matchar dina andra tänder i färg och form.
- Färdigställande: Kronan placeras sedan på stiftet, cementeras, och ditt nya leende är klart!


På Tandfokus använder vi endast de bästa materialen och teknikerna, som säkerställer att din stifttand inte bara ser fantastisk ut, men också varar länge. Vår erfarenhet och expertis inom området gör oss till ditt förstaval när det gäller stifttand-behandlingar.

Lita på Tandfokus för att återställa och förstärka ditt leende med våra högkvalitativa stifttand-tjänster. Vi förstår värdet av ett hälsosamt leende och är här för att hjälpa dig bevara det. Boka din konsultation idag!