Tandutdragning

Tandutdragning hos Tandfokus: professionell vård för din munhälsa

Grönsakstorget
031-13 86 51
goteborg@tandfokus.se
Nol
0303-74 01 67
nol@tandfokus.se
Domkyrkan
031-13 51 29
domkyrkan@tandfokus.se
Se vad våra kunder säger om oss!

På Tandfokus är vi specialiserade på att utföra tandutdragningar på ett säkert och smärtfritt sätt. Vi förstår vikten av att bevara din munhälsa och arbetar noggrant för att säkerställa en snabb återhämtning.


När är tandutdragning nödvändig?


Tandutdragning kan bli aktuellt vid olika situationer som svår inflammation, avancerad tandlossning, kariesangrepp, problem med visdomständer eller vid trauma. Vi utvärderar alltid alla alternativ för att rädda tanden innan vi beslutar om en extraktion.

Hur går tandutdragningen till?
Innan ingreppet görs en fullständig undersökning inklusive röntgen för att bedöma tandens tillstånd och dess position i förhållande till omgivande strukturer. Behandlingen inleds med lokalbedövning för att säkerställa en smärtfri upplevelse. Beroende på tandens läge och tillstånd kan olika tekniker användas, från enkel extraktion till mer avancerade kirurgiska ingrepp.


Eftervård och återhämtning
Efter tandutdragningen är det viktigt att följa våra rekommendationer för att förebygga infektion och främja läkning. Detta kan bland annat innefatta att undvika rökning, vara försiktig med matintag i närområdet och skölja försiktigt med en antibakteriell lösning.


Vad kan du förvänta dig efter en tandutdragning?
Det är normalt att uppleva viss svullnad och obehag i några dagar efter ingreppet. Vi rekommenderar vila och att undvika ansträngande aktiviteter. Om du upplever ihållande smärta, kraftig blödning eller andra komplikationer, bör du omedelbart kontakta oss.


Ersättning för en utdragen tand
Vi erbjuder olika alternativ för att ersätta en utdragen tand, inklusive tandimplantat och proteser. Våra tandläkare kommer att diskutera de bästa alternativen för din situation.


Vårt engagemang för din komfort och säkerhet
På Tandfokus är vi dedikerade till att erbjuda skonsam och effektiv tandvård. Vårt team av erfarna tandläkare och tandhygienister säkerställer att din upplevelse blir så bekväm som möjligt, från konsultation till eftervård.