Tandvårdsrädsla

Övervinna tandvårdsrädsla med Tandfokus: vår omtanke,  din trygghet

Grönsakstorget
031-13 86 51
goteborg@tandfokus.se
Nol
0303-74 01 67
nol@tandfokus.se
Domkyrkan
031-13 51 29
domkyrkan@tandfokus.se
Se vad våra kunder säger om oss!

Hos Tandfokus förstår vi att tandvårdsrädsla är en verklig och allvarlig känsla för många. Vi är dedikerade till att skapa en trygg och stödjande miljö som gör det möjligt för dig att ta hand om din munhälsa utan rädsla.


Förståelse för tandvårdsrädsla


Tandvårdsrädsla varierar från mild oro till intensiv fobi och kan ha många orsaker, såsom tidigare negativa upplevelser, rädsla för smärta eller känslan av att förlora kontrollen. Vi tar dina känslor på största allvar och arbetar aktivt för att minska din oro.


Symtom och uttryck
Symtom på tandvårdsrädsla kan inkludera ångest, svettningar, och till och med panikattacker. Det är viktigt att förstå att dessa reaktioner är normala och inte något att skämmas över.


Hantera din rädsla: praktiska tips
- Öppen kommunikation: Berätta för oss om din rädsla. Ju mer vi vet, desto bättre kan vi anpassa vår behandling.
- Ställ frågor: kunskap är makt. Att förstå vad som kommer att ske kan minska din ångest.
- Musik som distraktion: ta gärna med hörlurar och lyssna på musik under behandlingen för att lugna dina nerver.
- Ta med stöd: att ha med en vän eller familjemedlem kan ge extra trygghet.
- Planera i förväg: kom tidigt till din tid för att undvika stress och ge dig tid att lugna ner dig.

Våra metoder för att minska rädsla
På Tandfokus använder vi oss av skonsamma metoder och modern teknik för att göra ditt besök så behagligt som möjligt. Vi erbjuder lugnande medel vid behov. Vårt team är utbildade för att hantera tandvårdsrädsla och vi anpassar alltid vår vård till dina individuella behov.

Regelbundna Besök: nyckeln till färre problem
Regelbundna tandläkarbesök hjälper inte bara till att upprätthålla din munhälsa utan kan också bidra till att minska din rädsla över tid. Genom att ta små steg och uppleva positiva besök kan du gradvis bygga upp en känsla av trygghet och kontroll.


Efterbesök och feedback
Efter varje besök är det viktigt att reflektera över vad som fungerade och vad som kan förbättras till nästa gång. Vi uppskattar din feedback, eftersom den hjälper oss att förbättra vår vård.


Vårt engagemang för dig
På Tandfokus är vår främsta prioritet din hälsa och välbefinnande. Vi är här för att stötta dig genom varje steg i din resa mot en bättre munhälsa, fri från rädsla.